Černý čaj - Proč by vám neměl chybět v kuchyni? - Japonsko
Tajemství černého čaje: Proč by vám neměl chybět v kuchyni? Černý čaj, oblíbený nápoj provoněný historií a tradicí, je více než jen obyčejným všedním doplňkem. Představuje spojení s minulostí, kulturu pití čaje a zároveň slibuje přínos pro zdraví. Jeho kořeny sahají hluboko do dávné Číny, kde byl původně používán jako léčivý nápoj. Jeho tajemství a přitažlivost tkví v jedinečné kombinaci chuti, barvy a vůně, které jsou výsledkem pečlivého zpracování – od sběru listů až po jejich oxidaci. Proces oxidace, společně s místním klimatem a půdou, dává každému černému čaji jeho unikátní podobu.
Černý čaj Japan Kagoshima Akai Ume Red Plum Benifuki
Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Čajobraní
Na cestě z návštěvy plantáží pana She nás čekal zážitek, o kterém jsme dopředu nevěděli. Farmář nám totiž v předvečer s potutelným úsměvem sdělil, že zítra podnikneme malou zajížďku na "čajobraní".
Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.
Druhy čajů a dělení čajů všeobecně
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje.
Historie čaje
Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety.