Konvičky na čaj - Kvalitní nádobí čaj lepším činí - Čína
Čajové konvičky jsou neodmyslitelnou součásti čaje už několik tisíc let. Ne nadarmo se říká: "Kvalitní nádobí čaj lepším činí," a esteticky umně vyrobená a funkční konvička vám zajistí příjemný zážitek z vašeho čajování. Při výběru jsou důležitými parametry např. kvalita hubičky na slévání a dobře sedící víčko. Jelikož neochutnáváme jen chuťovými pohárky, ale velký význam má i provedení použitého nádobí, zamyslete se při výběru nad jeho estetický dojmem. Vybrat si tak můžete čistě konvičku, která lahodí vašemu oku, konvičku ladící např. s vaším bytem nebo jinými proprietami k přípravě čaje nebo můžete sladit původ konvičky s místem produkce vašeho oblíbeného čaje. Možností je spousta a pobod konviček také, a záleží předevěším na vás samotných, čemu dáte přednost. Podstatné je si náledně užít přpravený čaj všemi smysly.
Japonská keramická konvice Kyusu hnědá var. F 270 ml
Japonská keramická konvice Kyusu žlutá 140 ml
Japonská keramická konvice Kyusu zelená bílé květy 240 ml
Japonská keramická konvice Kyusu hnědá var. E 260 ml
Japonská keramická konvice Kyusu plain zelená 300 ml
Japonská keramická konvice Kyusu hnědá var. D 280 ml
Japonská keramická konvice Kyusu hnědá var. C 270 ml
Japonská keramická konvice Kyusu hnědá var. B 330 ml
Japonská keramická konvice Kyusu plain hnědá 250 ml
Nerezová konvice Oasis Bama 1 l
Skleněná čajová konvice - 800ml - BEZ SÍTKA
Čínská porcelánová konvice Jiangxi Pagoda 1,3l
Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.
Jaká konvička je vhodná na čaj?
Správně vybrat čajovou konvičku k přípravě nebo servírování oblíbených čajů nebývá v záplavě tolika rozdílných druhů, stylů a materiálů snadnou záležitostí.
Japonský čajový obřad
Japonský čajový obřad je tradičním rituálem ovlivněným zen buddhismem, při němž je práškový zelený čaj zvaný matcha obřadně připravován čajovým mistrem a servírován malé skupině hostů.