Náčiní na přípravu čaje - Zdokonalte si přípravu - Materiál - Bavlna
Náčiní na přípravu čajů a propriety si užijete především pokud pro vás čaj představuje něco více, než rychlý ranní nápoj. Ideální jsou např. pro čajové rituály nebo pokud chcete s čajem relaxovat a užít si jeho přípravu a popíjení se vším všudy a všemi smysly. Pokud byste se vydali do zemí původu čaje, postupně byste poznali široké spektrum nejrůznějších doplňků, které usnaďnují a zpestřují přípravu čaje nebo umožňují provádění specifických čajových rituálů. Může jít o přesýpací hodiny a teploměry, které využijete především, pokud s čaji začínáte, dále o čajové filtry, nebo nerezové a bambusové sítka, které jsou nezbytné při slévání čajového nálevu a dózy a prachovnice nezbytné pro správné uchování čajových lístků. K proprietám nezbytným pro obřad patří gong fu sada, jemné sítko, sléváček, čajová soška, čajová utěrka, náčiní na ceremoniální přípravu japonského práškového čaje matcha (např. chaschaki a chasen) nebo třeba na porcování Pu Erhu. Vynechat nelze ani knihy o čaji, které jsou zdrojem všemožných informací pro začátečníky i pokročilé.
Čajová utěrka cihlová
Příprava čínských bílých čajů
Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu - Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen.
Příprava čínských polozelených čajů (oolongů)
Příprava polozelených čínských čajů. Vybrali jsme pro Vás typické zástupce polozelených čínských čajů a uvádíme zde doporučené návody na přípravu těchto čajů - Wu Long, Shui Xian a Tie Guan Yin.
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
Videonávod na přípravu čaje v láhvi
Láhve na přípravu čaje jsou ideální na cesty a vyjma klasické přípravy čaje se skvěle hodí také k macerování. Inspirujte se naší přípravou a dopřejte si lahodný čaj všude na cestách a v přírodě.
Videonávod na přípravu mléčného oolongu Nai Xian
Taiwanský mléčný oolong je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších polozelených čajů z Taiwanu. Svůj věhlas si získal díky mléčnému či smetanovému aroma, které přírozeně obsahuje kultivar čajovníku Jin Xuan, ze kterého se tento čaj vyrábí. Pro podpoření smetanové chuti je aroma čaji ještě dodatečně přidáno. Při popíjení se postupně dostanete od výrazně mléčné chuti u prvního nálevu až k více svěží chuti čajových lístků u druhého či třetího nálevu.