Arabský puding Abido
Tento sladký nápoj pocházející z Libanonu, podobný našemu pudinku si získal své příznivce po celém světě.
Postup přípravy ze 100g pudinku:
Ze 100g připravíme cca 0,6l. Postupně nasypeme pudink do horkého mléka a vaříme 5min. za stálého míchání. Můžeme dosladit vanilkovým cukrem, přidat zázvor, růžovou vodu. Podáváme jemně posypané skořicí.
Složení: cukr, pižmo a směs přírodních hydrokoloidů/stabilizátorů guarové gumy F415, karobové gumy F410 a sodíku Aluinazed E401
Může obsahovat stopy pšenice, sezamu a hořčice.
Sahlep
Návod na přípravu arabského pudinku (Sahlep - Sahlab aroma)
Připravte si společně s námi arabský pudink Sahlep – Sahlab aroma. Dopřejte si lahodný sladký nápoj doplněný třeba pistáciemi, mandlemi nebo zázvorem a dozdobený kokosem a skořicí. Sahlep má původ v zemích Blízkého východu, kde byl velmi oblíbený, a to až do doby, než se objevila káva a čaj. Původně se vyráběl z hlíz Orchidejí. Později se z důvodu ochrany těchto rostlin přistoupilo k aromatizovaní, čímž se dosáhlo tradiční a tolik oblíbené chuti Sahlepu.