Bíločerný čaj China Pu Show - Gramáž čaje: 200 g
Bíločerný čaj China Pu Show - Gramáž čaje: 200 g
Směs tmavého, dodatečně fermentovaného čaje Pu Erh a bílého neoxidovaného čaje Show Mee vytváří lahodnou symbiózu dvou protikladných světů. Více
Kód produktu: 100416006Doprava a platba
261 Kč
Směs tmavého, dodatečně fermentovaného čaje Pu Erh a bílého neoxidovaného čaje Show Mee vytváří lahodnou symbiózu dvou protikladných světů. Více
Kód produktu: 100416006Doprava a platba
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
200 g | Skladem | 261 Kč | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
1 155 Kč |
Jedinečná chuťová kombinace těchto dvou zcela svébytných čajů dala vzniknout originálnímu a překvapivě lahodnému nápoji. Pu Erh patří do skupiny dodatečně fermentovaných čajů - má hlubokou a hutnou vůni s zemitou chutí a nasládlými tóny. Show Mee je bílý čaj s nízkým obsahem kofeinu vytvořený ze spodních lístků čajovníku, což vytváří chuť se zralou ovocnou složkou a sladkostí. Pu Show zaujme svojí vůní, ve které domuniju Pu Erh doprovázený lehkým aroma čaje Show Mee. Chuťově je čaj plný, hutný a lahodný se všemi charakteristikami obou čajů, které jsou více či méně patrné v závislosti na přípravě a počtu nálevů.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 5 minut,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat cca 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Bílé, Fermentované |
Příprava čínských bílých čajů
Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu - Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
Čínský bílý čaj
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování, 2. část
Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.
Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti, 1. část
Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.