Cejlon je po celém světě známý svým černým čajem. Jsme přesvědčeni, že tato brilantně světlá variace se vyrovná svému vznešenému „tmavému“ příbuznému. Lehce oxidované stříbro-modré listy už naznačují, že jde o čaj nejvyšší kvality. Chuť připomíná jemné citrusové ovoce.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 1 až 2 minuty,
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Dle platných zákonů je zakázán prodej tabákových výrobků, kuřáckých pomůcek, bylinných výrobků určených ke kouření a elektronických cigaret osobám mladším 18 let.
Kliknutím na tlačítko "Vstoupit" prohlašuji:
že jsem starší 18 let a jsem si vědom(a), že tyto stránky obsahují informace o tabákových výrobcích a kuřáckých pomůckách.