Bílý čaj China Fujian Fuding Bai Hao Yin Zhen (Silver Needle) - Gramáž čaje: 1000 g
Bílý čaj China Fujian Fuding Bai Hao Yin Zhen (Silver Needle) - Gramáž čaje: 1000 g
Výborná sorta bílého čaje z provincie Fujian složená z masitých a bohatě ochmýřených tipsů s lahodnou a lehce ovocnou chutí. Více
Kód produktu: 100987009Doprava a platba
6 000 Kč
Výborná sorta bílého čaje z provincie Fujian složená z masitých a bohatě ochmýřených tipsů s lahodnou a lehce ovocnou chutí. Více
Kód produktu: 100987009Doprava a platba
Čaj Yin Zhen představuje nejvyšší sortu bílého čaje, která je složená pouze z vrcholových výhonků, které jsou bohatě ochmýřené. Jedná se o typ čaje patřící mezi 10 nejslavnějších čajů Číny. Čajové tipsy v šálku vytváří žlutavý, velmi jemný a chuťově delikátní nálev se sladkými, ovocnými a smetanovými tóny. Čajové tipsy jsou bohaté na kofein a antioxidanty.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu:
- 1. až 3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat vždy 30 až 40 vteřin,
- 4. až 6. nálev: voda o teplotě 95 až 100°C, louhovat 40, 60 a 100 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Bílé |
Příprava čínských bílých čajů
Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu - Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Čínský bílý čaj
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.