Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902 - Gramáž čaje: 50 g
Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902 - Gramáž čaje: 50 g
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více
Kód produktu: 100183001Doprava a platba
136 Kč
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více
Kód produktu: 100183001Doprava a platba
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Bílá pivoňka tvoří střed mezi čajem Yin Zhen a Shou Mee. Při sklizni se sbírá jeden ochmýřený vrcholový výhonek (tips) spolu s dvěma přilehlými lístky. Sběr obvykle probíhá brzy z jara, kdy jsou čajové keře po zimě plné živin potřebných pro růst listů. Přítomnost tipsů a mladších lístků vytváří osvěžující a povzbuzující nálev plný jemných a lahodně sladkých chutí. Vydrží několik nálevů, které vám umožní dokonale poznat veškeré chutě a vůně, které tento výtečný čaj ukrývá v lístcích.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90 až 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Příprava 3g čaje ve 150ml gaiwanu:
- 1. až 3. nálev: voda o teplotě 85°C, louhovat 40, 20 a 40 vteřin.
- 4. až 6. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 60, 100 a 140 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Bílé |
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Čínský bílý čaj
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.