Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902 - Gramáž čaje: 1000 g
Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902 - Gramáž čaje: 1000 g
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více
Kód produktu: 100183009Doprava a platba
1 660 Kč
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více
Kód produktu: 100183009Doprava a platba
Lepší třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Bílá pivoňka tvoří střed mezi čajem Yin Zhen a Shou Mee. Při sklizni se sbírá jeden ochmýřený vrcholový výhonek (tips) spolu s dvěma přilehlými lístky. Sběr obvykle probíhá brzy z jara, kdy jsou čajové keře po zimě plné živin potřebných pro růst listů. Přítomnost tipsů a mladších lístků vytváří osvěžující a povzbuzující nálev plný jemných a lahodně sladkých chutí. Vydrží několik nálevů, které vám umožní dokonale poznat veškeré chutě a vůně, které tento výtečný čaj ukrývá v lístcích.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90 až 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Příprava 3g čaje ve 150ml gaiwanu:
- 1. až 3. nálev: voda o teplotě 85°C, louhovat 40, 20 a 40 vteřin.
- 4. až 6. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 60, 100 a 140 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Bílé |
![Legendy o čaji Legendy o čaji](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/b/2/b25ae24f6375b36d5cf12ae64ccf5a33-legendy-o-caji.jpg)
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
![Listy čajovníku Listy čajovníku](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/d/6/d6c2b5910b998685bfb1a80791482627-cajovnik-list-pupen.jpg)
Čínský bílý čaj
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
![Zelený čaj v zhongu Zelený čaj v zhongu](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/4/6/46c8c84e1247912d017a0b22436096f7-zeleny-caj-louhovani.jpg)
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
![Rozdíly mezi sortami čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/8/4/84fd4c1aba326b4e73ec15c08dd71ed9-pexels-quang-nguyen-vinh-4543993.jpg)
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
![Kritéria pro výběr čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/7/3/73e832e3161db0ebc4562496bd57709f-pexels-pixabay-511407.jpg)
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1
![Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/e/8/e892dad46751a1952eb25549f0c433aa-100183000.jpg)
![Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) std. 6902](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/c/f/cf832624d6ffbc13634cd75617ae9f92-8039a.jpg)