Bílý čaj China Shou Mee (Obočí dlouhého věku) - Gramáž čaje: 50 g
Bílý čaj China Shou Mee (Obočí dlouhého věku) - Gramáž čaje: 50 g
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Základní sorta bílého čaje pěstovaného v provincii Fu-ťien. Název se dá přeložit jako Starcovo obočí. Čaj obsahuje jen malé množství kofeinu a dosahuje výraznější ovocné a nasládlé chuti. Více
Kód produktu: 100182001Doprava a platba
114 Kč
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Základní sorta bílého čaje pěstovaného v provincii Fu-ťien. Název se dá přeložit jako Starcovo obočí. Čaj obsahuje jen malé množství kofeinu a dosahuje výraznější ovocné a nasládlé chuti. Více
Kód produktu: 100182001Doprava a platba
Varianta bílého čaje vhodná ke každodennímu popíjení. Čaj obsahuje hrubší hnědozelené lístky a několik málo tipsů zjemňujících výraznější charakter čaje. Nálev žluté barvy přináší plnější ovocné tóny, sladkost a bylinné nebo skořicové poznámky. Dobře se páruje např. s některými dezerty, které zesilují ovocnost a sladkost čaje. Pro nízký obsah kofeinu je skvělém společníkem k večernímu čajování. Některé prameny o tomto čaji říkají, že kdysi dávno býval dodáván pouze na císařský dvůr a nejvíce oblíbený byl za vlády dynastie Song (960 až 1279 n.l.).
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev – voda o teplotě 80 až 90°C, louhujeme 3 až 5 minut.
Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu:
- 1. a 2. nálev – voda o teplotě 80°C, louhujeme vždy 20 až 50 vteřin,
- 3. až 5. nálev – voda o teplotě 90 až 95°C, louhujeme 40, 70 a 90 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Bílé |
![Příprava bílého čaje Příprava bílého čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/5/5/55a307853f2129aaf0ed8c9cc9e4ae1c-bily-caj-priprava-gaiwan.jpg)
Příprava čínských bílých čajů
Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu - Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen.
![Legendy o čaji Legendy o čaji](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/b/2/b25ae24f6375b36d5cf12ae64ccf5a33-legendy-o-caji.jpg)
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
![Listy čajovníku Listy čajovníku](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/d/6/d6c2b5910b998685bfb1a80791482627-cajovnik-list-pupen.jpg)
Čínský bílý čaj
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
![Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/c/b/cb94b81f1b166f557ae5206bf0c666e3-bily-caj-priprava-gaiwan.jpg)
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
![Rozdíly mezi sortami čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/8/4/84fd4c1aba326b4e73ec15c08dd71ed9-pexels-quang-nguyen-vinh-4543993.jpg)
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
![Kritéria pro výběr čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/7/3/73e832e3161db0ebc4562496bd57709f-pexels-pixabay-511407.jpg)
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1
![Bílý čaj China Shou Mee (Obočí dlouhého věku)](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/0/907fe33d3af1ce2c11454372a9ddb453-100182300.jpg)
![Bílý čaj China Shou Mee (Obočí dlouhého věku)](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/2/2/2292c6354fb170ed0e27a695ae4361e3-8006a.jpg)