Černý aromatizovaný čaj Earl Grey
Černý aromatizovaný čaj Earl Grey
Kvalitní cejlonský čaj aromatizovaný bergamotovou silicí. Delikátně chutná jak samotný, tak také doplněný mlékem a medem. Více
od 82 Kč
Kvalitní cejlonský čaj aromatizovaný bergamotovou silicí. Delikátně chutná jak samotný, tak také doplněný mlékem a medem. Více
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
50 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
82 Kč | |||
200 g | Skladem | 191 Kč | |||
1000 g | Skladem | 805 Kč |
Čajový evergreen s nezaměnitelnou chutí a vůní, který si nejčastěji spojujeme s Anglií. Lístky černého čaje ochucené bergamotovou silicí pocházející z pomerančovníků. Čaj vznikl na základě čínské receptury, kterou roku 1830 darem obdržel hrabě E. C. Grey II. V anglii následně vytvořil čaj natolik výtečný, že si zakrátko získal světový ohlas pro svoji citrusovou vůni. Delikátně chutná jak samotný, tak také doplněný mlékem a medem.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Aromatizované, Černé (červené) |
Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.