Černý aromatizovaný čaj Kašmír
Černý aromatizovaný čaj Kašmír
Vynikající švédská čajová specialitka. Směs černého čaje, hřebíčku, kardamomu, zázvoru, pomerančové kůry a mandlí. Poznejte, jak lahodná je kombinace černého čaje s pronikavým kořením. Více
od 71 Kč
Vynikající švédská čajová specialitka. Směs černého čaje, hřebíčku, kardamomu, zázvoru, pomerančové kůry a mandlí. Poznejte, jak lahodná je kombinace černého čaje s pronikavým kořením. Více
Směs lístků černého čaje, pomerančové kůry a koření aneb lehký čaj v podání západní Indie. Velice dobrý a voňavý čaj s nezaměnitelnou chutí pro dlouhé a ničím nerušené chvíle pohody. Výborný ve slazené i neslazené variantě a také v horkém nebo ledovém provedení. Pokud toužíte po čajové chuti doplněné paletou kořeněných tónů, pak je Kašmír čajem pro vás!
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přibližně 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Aromatizované, Černé (červené) |
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.