Černý aromatizovaný čaj Nepal Masala
Černý aromatizovaný čaj Nepal Masala
![Nepál Nepál](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/4/e/4edf8c5c8660cf601d9644b660c3da4f-nepalvlajka.jpg)
Silný černý čaj zpracovaný do malých kuliček namíchaný s tradičním nepálským kořením. Pikantní koření zahřeje a výrazný černý čaj otevře oči. Čaj je velmi dobrý dochucený mlékem, medem či cukrem. Více
od 180 Kč
![Nepál Nepál](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/4/e/4edf8c5c8660cf601d9644b660c3da4f-nepalvlajka.jpg)
Silný černý čaj zpracovaný do malých kuliček namíchaný s tradičním nepálským kořením. Pikantní koření zahřeje a výrazný černý čaj otevře oči. Čaj je velmi dobrý dochucený mlékem, medem či cukrem. Více
K výrobě aromatizovaných a ochucených čajů se nejčastěji používá lístků černých, zelených nebo polozelených (oolongů) čajů, kdy přimícháním květů nebo koření k hotovému čaji nebo přidáním různých aromat získáme aromatizovaný čaj. Zelené čaje jsou častěji dochucovány jemnějšími složkami, jako jsou byliny a květy (např. jasmín, orchidej, broskvoň, chryzantéma, ale třeba i opražená rýže). Pro černý čaj je charakteristická plnost a rozsah příchutí, které dovede absorbovat a dále umocnit - vyniká tak ve směsích s výraznějšími prvky, jako je např. koření nebo citrusy. V případě oolongů záleží na stupni jejich oxidace nebo pečení, a na základě toho se vyberou takové složky, které přirozenou chuť čaje neupozadí, ale naopak podpoří o nové chuťové a vonné vrsty. Výjimečné nejsou ani aromatizované tmavé čaje typu Pu Erh kombinující hutnost a typickou "zemitost" těchto čajů s různými druhy květů, částí rostlin nebo kořením.
Složení: čajovník čínský (camellia sinensis), kardamon, zázvor, skořice, hřebíček, pepř, muškátový oříšek, anýz, květ muškátu
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- voda o teplotě cca 95°C, louhovat cca 2 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Aromatizované, Černé (červené) |
![Legendy o čaji Legendy o čaji](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/b/2/b25ae24f6375b36d5cf12ae64ccf5a33-legendy-o-caji.jpg)
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Naposledy navštívené1
![Černý aromatizovaný čaj Nepal Masala](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/f/8/f88f983f7187fd58d8583dbb05ce3958-100512000.jpg)
![Obrázek (1) Obrázek (1)](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/2/0/200dc744b1f18cfa4bbd3c9b77ac77c0-8233a.jpg)