Černý aromatizovaný Sváteční čaj - Gramáž čaje: 50 g
Černý aromatizovaný Sváteční čaj - Gramáž čaje: 50 g
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Vynikající aromatická směs černých čajů, která provoní prostory atmosférou slavnostního dne. Je složená z černého čaje, skořice, anýzu, fenyklu, zázvoru, hřebíčku, černého pepře. Výtečný také slazený cukrem i karamelem. Více
Kód produktu: 100259001Doprava a platba
57 Kč
![Čína Čína](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/9/7/97f8590ed9550f13f1b680b907f52b64-cinavlajka.jpg)
Vynikající aromatická směs černých čajů, která provoní prostory atmosférou slavnostního dne. Je složená z černého čaje, skořice, anýzu, fenyklu, zázvoru, hřebíčku, černého pepře. Výtečný také slazený cukrem i karamelem. Více
Kód produktu: 100259001Doprava a platba
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
50 g | Skladem | 57 Kč | |||
200 g | Skladem | 168 Kč | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
690 Kč |
K výrobě aromatizovaných a ochucených čajů se nejčastěji používá lístků černých, zelených nebo polozelených (oolongů) čajů, kdy přimícháním květů nebo koření k hotovému čaji nebo přidáním různých aromat získáme aromatizovaný čaj. Zelené čaje jsou častěji dochucovány jemnějšími složkami, jako jsou byliny a květy (např. jasmín, orchidej, broskvoň, chryzantéma, ale třeba i opražená rýže). Pro černý čaj je charakteristická plnost a rozsah příchutí, které dovede absorbovat a dále umocnit - vyniká tak ve směsích s výraznějšími prvky, jako je např. koření nebo citrusy. V případě oolongů záleží na stupni jejich oxidace nebo pečení, a na základě toho se vyberou takové složky, které přirozenou chuť čaje neupozadí, ale naopak podpoří o nové chuťové a vonné vrsty. Výjimečné nejsou ani aromatizované tmavé čaje typu Pu Erh kombinující hutnost a typickou "zemitost" těchto čajů s různými druhy květů, částí rostlin nebo kořením.
Složení: čínský černý čaj, skořice, anýz, fenykl, zázvor, hřebíček, černý pepř.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat cca 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Aromatizované, Černé (červené) |
![Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/c/b/cb94b81f1b166f557ae5206bf0c666e3-bily-caj-priprava-gaiwan.jpg)
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
![Rozdíly mezi sortami čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/8/4/84fd4c1aba326b4e73ec15c08dd71ed9-pexels-quang-nguyen-vinh-4543993.jpg)
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
![Legendy o čaji Legendy o čaji](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/b/2/b25ae24f6375b36d5cf12ae64ccf5a33-legendy-o-caji.jpg)
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
![Kritéria pro výběr čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/7/3/73e832e3161db0ebc4562496bd57709f-pexels-pixabay-511407.jpg)
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1
![Černý aromatizovaný Sváteční čaj](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/4/3/433249db4a1bbd95d0637c928c35cb39-100259000.jpg)
![Černý aromatizovaný Sváteční čaj](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/5/6/563af9aecab8dc0a6863fc8c0a64bf30-7916a.jpg)