Černý čaj Bangladesh GFOP - Gramáž čaje: 250 g

160 bodů do věrnostního systému

Bangladéš

Kvalitní list, medově hnědý nálev nasládlé chuti, lehce zemitého charakteru. Nížinný čaj ze země, která je 10. největším producentem čaje na světě. Více

Kód produktu: 100433007Doprava a platba

160 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(5 ks na skladě)
Bangladéš

Kvalitní list, medově hnědý nálev nasládlé chuti, lehce zemitého charakteru. Nížinný čaj ze země, která je 10. největším producentem čaje na světě. Více

Kód produktu: 100433007Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Černý čaj Bangladesh GFOP - Gramáž čaje: 250 g 250 g Skladem 160 Kč
Černý čaj Bangladesh GFOP - Gramáž čaje: 250 g 1000 g Skladem 520 Kč

V dávných dobách představovalo území Bengálska konec koňské čajové stezky spojující indický subkontinent s tehdejšími pěstiteli čaje v čínském Yunannu. Za prvního pijáka čaje v bangladéši byl považován Atiśa - buddhistický náboženský vůdce. Pěstování černého čaje zde bylo zavedeno během britské říše, zejména v oblasti Sylhet. V současnosti je Bangladéš 10. největším producentem čaje na světě, což představuje 3% celkové světové produkce čaje. Tento černý čaj kvalitního listu dává hnědý nálev nasládlé chuti a lehce zemitého charakteru.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Dva
Zpracování čaje Černé (červené)