Černý čaj Golden Nepal - Gramáž čaje: 1000 g
Černý čaj Golden Nepal - Gramáž čaje: 1000 g
Dobrá třída nepálského vysokohorského čaje, list s překvapivě velkým podílem tipsů. Více
Kód produktu: 100213009Doprava a platba
1 300 Kč
Dobrá třída nepálského vysokohorského čaje, list s překvapivě velkým podílem tipsů. Více
Kód produktu: 100213009Doprava a platba
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
50 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
75 Kč | |||
200 g | Skladem | 300 Kč | |||
1000 g | Skladem | 1 300 Kč |
Dobrá třída nepálského vysokohorského čaje, list s překvapivě velkým podílem tipsů. Nálev příjemné chuti a nezaměnitelného, "drsného" vysokohorského charakteru, vhodný ke každodennímu popíjení. Velmi dobře se pije také ochucený mlékem nebo kořením. Skvěle chutná i ve své ledové variantě.
Příprava cca 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Černé (červené) |
Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
Nepálský čaj - vznik, výroba a organické pěstování
Nepál – chudá himálajská země, rodiště Buddhy a producent výtečných a vyhledávaných černých čajů, které dosahují stejných kvalit jako čaje ze sousedního Darjeelingu.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.