Černý čaj Java OP Sup. Pasir Nangka - Gramáž čaje: 1000 g
Černý čaj Java OP Sup. Pasir Nangka - Gramáž čaje: 1000 g
![Indonésie Indonésie](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/6/5/65dd7b36deb511470c9dbdb493b95cc1-indoneskavlajka.jpg)
Indonéský černý čaj z plantáží Jávy ze zahrady Pasir Nangka s příjemným chuťovým profilem. Dopřejte si čaj z méně známé čajové země! Více
Kód produktu: 100836009Doprava a platba
1 100 Kč
![Indonésie Indonésie](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/6/5/65dd7b36deb511470c9dbdb493b95cc1-indoneskavlajka.jpg)
Indonéský černý čaj z plantáží Jávy ze zahrady Pasir Nangka s příjemným chuťovým profilem. Dopřejte si čaj z méně známé čajové země! Více
Kód produktu: 100836009Doprava a platba
Indonéský černý čaj z plantáží Jávy ze zahrady Pasir Nangka. Pěstuje se v rovníkových podmínkách, které mu dodávají sílu a sladkost s oříškovými tóny, které jsou skryty v pozadí chutě. Obsahuje jen málo tříslovin a má horské až vysokohorské aroma podobné nepálským a darjeelingským čajům.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Černé (červené) |
![Čajová zahrada Čajová zahrada](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/d/9/d91e5935ad233e2e317b3334e339166c-cajova-zahrada-v-mlze.jpg)
Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.
![Legendy o čaji Legendy o čaji](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/b/2/b25ae24f6375b36d5cf12ae64ccf5a33-legendy-o-caji.jpg)
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
![Pomáhá starším lidem čaj na depresi?](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/5/6/56cab4b8620694673eebae716b2ae8fe-caj-pohary.jpg)
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
![Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/2/d/2de38777f853e6be454ec13654b6e4d8-cajove-more-nalev-caje.jpg)
Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.
![Čaje a testovací sady Čaje a testovací sady](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/6/c/6c1e3505b434f05fc037824764900a9e-zakladni-zasady-pripravy-caje.jpg)
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.
![Rozdíly mezi sortami čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/8/4/84fd4c1aba326b4e73ec15c08dd71ed9-pexels-quang-nguyen-vinh-4543993.jpg)
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
![Kritéria pro výběr čaje](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/7/3/73e832e3161db0ebc4562496bd57709f-pexels-pixabay-511407.jpg)
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1
![Černý čaj Java OP Sup. Pasir Nangka](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/5/6/5645c744ae481e659489587202b30bc2-100836000.jpg)
![Černý čaj Java OP Sup. Pasir Nangka](https://svet-caje.s51.cdn-upgates.com/_cache/8/b/8bbdf26de81d4768ef0d171a431855e6-8215a.jpg)