Kvetoucí čaj - He Jia Huan Le "Rodinné štěstí" - 1 ks
Kvetoucí čaj - He Jia Huan Le "Rodinné štěstí" - 1 ks
Kvalitní lístky zeleného čaje ručně šité s květem rostliny nejčastěji do podoby malé kuličky, která vám začne po zalití horkou vodou kvést, což vytváří originální vizuální a chuťový čajový zážitek. Více
Kód produktu: 100894000Doprava a platba
45 Kč
Kvalitní lístky zeleného čaje ručně šité s květem rostliny nejčastěji do podoby malé kuličky, která vám začne po zalití horkou vodou kvést, což vytváří originální vizuální a chuťový čajový zážitek. Více
Kód produktu: 100894000Doprava a platba
Kvetoucí čaj potěší nejen chuť a čich, ale i zrak. Kvalitní lístky zeleného čínského čaje ručně šité s květem rosltiny nejčastěji do podoby malé kuličky. Původně se tyto unikátní čaje vyráběly v provincii Yunnan u čínsko-laoských a čínsko-vietnamských hranic. Vzhledem k rostoucí poptávce na americkém a evropském trhu se dnes vyrábějí také v jiných provinciích. Z jednoho kusu připravíte cca 1l-1,5l čaje. Tip: po skončení čajování umístěte květ do karafy s ledovou vodou, čímž vytvoříte poutavou a jedinečnou dekoraci.
Návod na přípravu 0,5l kvetoucího čaje:
- Jeden kus čaje zalijte vodou o teplotě 70 až 80°C. Průběžně doplňujte horkou vodou dokud vám čaj chutná.
Balení čaje | Plastový zip sáček |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Zelené, Aromatizované, Vázaný / kvetoucí |
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.
Květ v konvičce díky kvetoucím čajům
Vázané a vázané kvetoucí čaje patří k oblíbeným a netradičním variantám čínského čaje. Tyto čaje poutají především vizuálně, kdy nám před očima v pár minutách vykvetou.
Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.