Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Strawberry Oolong - 500 g
Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Strawberry Oolong - 500 g

Lístky tohoto výborného vysokohorského polozeleného čaje ochuceného čistě přírodní jahodovou esencí dávají po vyluhování vzniknout delikátně jemnému čaji s decentním, přírodním jahodovým aroma a překrásnou vůní. Originální 500g balení. Více
Kód produktu: 100808008Doprava a platba
1 062 Kč

Lístky tohoto výborného vysokohorského polozeleného čaje ochuceného čistě přírodní jahodovou esencí dávají po vyluhování vzniknout delikátně jemnému čaji s decentním, přírodním jahodovým aroma a překrásnou vůní. Originální 500g balení. Více
Kód produktu: 100808008Doprava a platba
Nálev z čajových lístků má světle žlutou až zlatavou barvu. Vůně je poutavá, téměř máslová. V chuti se nálev projevuje sladkostí, lehkými květinovými tóny s dlouze doznívajícím aftertastem. Tento specifický čaj je obecně velmi kladně hodnocen - lístky pochází z vysokohorských čajových keřů a jsou ochucené čistě přírodní jahodovou esencí, která se zasazuje o zážitek plný příjemného jahodového aroma s typickou vůní a chutí do oolongu zpracovaných čajových lístků. Výborný ku odpolednímu odpočinutí po práci.
Stručná charakteristika čaje:
Barva nálevu: zelená, zlatavá
Aroma: lehké máslové, ovocné
Chuť: lehká jahodovo-smetanová, květinová
Místo původu: Nantou
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 500 g |
---|---|
Balení čaje | Sáček s alu vrstvou bez zipu |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené, Aromatizované |

Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.

Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

