Polozelený aromatizovaný čaj Mléčný Oolong Nai Xian Ginshan - 75 g
Polozelený aromatizovaný čaj Mléčný Oolong Nai Xian Ginshan - 75 g

Nai Xian Ginshan je jemně oxidovaný oolong s nenapodobitelnou chutí a vůní. V češtině je známý jako Mléčný oolong. Originální 75g balení. Více
Kód produktu: 100811002Doprava a platba
149 Kč

Nai Xian Ginshan je jemně oxidovaný oolong s nenapodobitelnou chutí a vůní. V češtině je známý jako Mléčný oolong. Originální 75g balení. Více
Kód produktu: 100811002Doprava a platba
Tento Nai Xian se vyrábí ve vesnici Minjing v provincii Nantou na Taiwanu. Vůně je dosažena přidáním mléčného aroma, které je 100% přírodního původu. Kombinace tohoto aroma s přirozenou vůní čaje vytváří úžasný zážitek pro vaše smysly.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat přibližně 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 a více minut.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 75 g |
---|---|
Balení čaje | Sáček s alu vrstvou bez zipu |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené, Aromatizované |

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Videonávod na přípravu mléčného oolongu Nai Xian
Taiwanský mléčný oolong je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších polozelených čajů z Taiwanu. Svůj věhlas si získal díky mléčnému či smetanovému aroma, které přírozeně obsahuje kultivar čajovníku Jin Xuan, ze kterého se tento čaj vyrábí. Pro podpoření smetanové chuti je aroma čaji ještě dodatečně přidáno. Při popíjení se postupně dostanete od výrazně mléčné chuti u prvního nálevu až k více svěží chuti čajových lístků u druhého či třetího nálevu.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.

Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

