Polozelený čaj Formosa Four Season Oolong - 150 g

242 bodů do věrnostního systému

Taiwan

Tchajwanský čaj z oblasti Vysokých ledových hor. Plantáže se nachází v nadmořské výšce kolem 600 metrů. Jak název napovídá, tento čaj se sklízí 4x do roka. Je charakteristický lehkostí a květinovým profilem. Originální 150g balení (desing se může lišit). Více

Kód produktu: 101015005Doprava a platba

242 Kč

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(18 ks na skladě)
Taiwan

Tchajwanský čaj z oblasti Vysokých ledových hor. Plantáže se nachází v nadmořské výšce kolem 600 metrů. Jak název napovídá, tento čaj se sklízí 4x do roka. Je charakteristický lehkostí a květinovým profilem. Originální 150g balení (desing se může lišit). Více

Kód produktu: 101015005Doprava a platba

Tomuto čaji se také čínsky říká: Shi Ji Chun (Si Ti Čchun), což znamená, že úroda lístků proběhne 4x do roka. Tento čaj má lehký a svěží aromatický profil s květinovými prvky, ve kterých možná rozeznáte orchidej nebo jasmín. V aftertastu je patrná smetanovost. Jednotlivé nálevy charakterizuje také lehká medovost a ovocnost. Příjemný čaj pro vaši mysl.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: světle žlutá až zlatá
Aroma: po květinách a sladkém ovoci
Chuť: květiny, smetanové tóny, ovoce
Země původu: Nantou, Taiwan

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce (před 1. nálevem provedeme oplachovací nálev):

  1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 150 g
Balení čaje Sáček s alu vrstvou bez zipu
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Polozelené