Zelený čaj Pi Lo Chun Jiangsu Ming Qian Dong Shan - Gramáž čaje: 1000 g
Zelený čaj Pi Lo Chun Jiangsu Ming Qian Dong Shan - Gramáž čaje: 1000 g

Velice kvalitní jarní lístky Pi Lo Chun, sbírané v provincii Jiangsu, která je rodištěm tohoto slavného čaje a jež dodává čaji vynikající chuťové vlastnosti. Více
Kód produktu: 100038009Doprava a platba
3 650 Kč

Velice kvalitní jarní lístky Pi Lo Chun, sbírané v provincii Jiangsu, která je rodištěm tohoto slavného čaje a jež dodává čaji vynikající chuťové vlastnosti. Více
Kód produktu: 100038009Doprava a platba
Klasicky se Pi Lo Chun sbírá brzy z jara v horách. Sklizeň probíhá před slavným dubnovým festivalem Qian Ming. Mezi čajovníky jsou vysazené broskvoně, švestky a meruňky, které kvetou v době kdy rozvíjející se čajové lístky nejlépe vstřebávají vůni květů. Díky tomu má Pi Lo Chun svou nezaměnitenou vůni a svěží chuť. Sbírají se pouze výhonky s jedním zpola rozvinutým lístkem, kterému se říká "jazýček vlaštovky". Lístek je plný jemného bílého chmýří. Zpracovává se ručně.
Jiangsu je provincie na východním pobřeží Číny a své jméno zíakal podle svých dvou hlavních měst: "Jiang" a "Su". Nachází se v přechodové zóně mezi severnějším mírným podnebím a subtropickým podnebím, které je ideální pro růst čajovníků. Provincie je také rodištěm slavného čaje Pi Lo Chun, který vám u nás nabízíme.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Zelené |

Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

