Výběr šálků a misek na pití čaje všech možných rozměrů - Thajsko
Výběr šálků a misek na pití čaje všech možných rozměrů, tak aby každý náročný piják čaje našel tu svou, ze které se mu nejlépe pije čaj. Miska představuje nádobí pro přenos připraveného nálevu do našich úst a můžeme při jeho výběru zohlednit hned několik hledisek od estetických po praktické. U estetiky jde především o náš vlastní dojem, ale provedení misky můžeme sladit např. z hlediska země původu daného čaje nebo preferovaného materiálu. Po praktické stránce můžeme řešit otevřenost šálku a tloušťku materiálu - tenké a otevřené šálky nabízí větší aromatický profil, tlustostěnné a hluboké udrží nápoj déle horký, dále také vnitřní povrch šálku - povrch bez pórů zachovává všechny vlastnosti nálevu, pórovitý povrch do sebe může natohat jemné éterické oleje obsažené v čaji. K pomyslné "dokonalosti" se stačí už jen zamyslet nad okrajovou hranou šálku, tenčí svádí k provzdušňování nálevu a lépe se od něj odvíjí připravený čaj (podobně jako tomu u tenkého skla pro servírování vína).
Dřevěná mísa trojitá Hydrographic Trio 39 x 18 cm
Dřevěná týková miska malá
Mísa mango kulatá plytká 24 x 25 cm
Dřevěná mísa Bonzer kulatá tmavá plytká 21 cm
Dřevěná mísa Bonzer kulatá světlá 25 cm
Dřevěná miska Bonzer kulatá tmavá 9 cm
Dřevěná mísa Bonzer kulatá světlá 20 cm
Dřevěná mísa Bonzer kulatá tmavá 15 cm
Dřevěná mísa Bonzer kulatá světlá 13 cm
Sestavte si sadu na rituál Gong Fu Cha
Čajový rituál Gong Fu Cha představuje nejen dokonalou přípravu čaje, ale také jeho dokonalé poznání způsob relaxace a tradiční ceremonii, která byla součástí čínského císařského dvora.
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.