Skladovat čaj bychom měli tak, aby nedocházelo k jeho vyvětrávání. Dále je třeba zamezit přímému působení světla a vysoké teplotě, taktéž vlhku. Díky velké schopnosti čaje přejímat různé pachy, by jednotlivé druhy (pokud možno i odrůdy a dokonce sorty) měly být skladovány zvlášt. Čím větší množství daného čaje pohromadě tím lépe, neboť čaj si vytvoří své vlastní mikroklima a stárne pomaleji.


Skladování čaje

Jak správně skladovat čaj

Chcete vědět, jak uskladnit čaj? Pokud čaj nakupujete ve větším množství nebo jej uchováváte po delší čas, dbejte na jeho správné uskladnění, které vám pomůže uchovat chuť a vůni čaje.


Japonský čajový obřad

Příprava japonských zelených čajů

Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.


Příprava bílého čaje

Příprava čínských bílých čajů

Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu - Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen.


Zelený čaj v zhongu

Příprava zelených čínských čajů

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.