Skleničky na čaje - vychutnej si barvu čaje - Turecko



Skleněný podšálek čtvercový 10 x 10 cm - "Elif"


Skleněný podšálek zdobený 10,5 cm - "Emir"

Sklenice na čaj 1,55 dl - "Tirebolu"

Sklenice na čaj 1,2 dl se zlatým okrajem - "Tiryaki"

Sklenice na čaj 1,7 dl - "Altinbas"

Skleněný podšálek 10 cm zdobený

Sklenice na čaj 1,15 dl - "Rize"

Sklenice na čaj 1,25 dl - "Tuareg"

Sklenice na čaj 0,9 dl - "Sahlab"

Sklenice na čaj 1,35 dl "Ouško"

Čajová sklenička Filiz zlaté pruhy 0,95 dc

Návod na přípravu tureckého čaje Rize
Ačkoliv se může zdát, že národním nápojem Turecka je káva, upřednostňují místní setkání nad sklenkou čaje a čaj zde představuje významný sociální aspekt. V Turecku je tento čaj tradičně servírován silný, v malých tulipánových skleničkách na talířku, spolu s několika kostkami cukru. Čaj se pomalu upijí, což dává vyniknout jeho charakteristické chuti. Nálev má mahagonovou barvu a vydatnou, plnou a lehce natrpklou chuť.

Rize Çaykur aneb o tureckém čaji Rize
V českých čajovnách patří čaj Rize k velmi oblíbenému nápoji, který poutá nejen svým povzbuzujícím účinkem, ale také mezi čaji specifickou přípravou.

Návod na přípravu arabského čaje Tuareg
Poznejte kulturu Orientu skrze jejich tradiční nápoje. V arabských zemích je takovým nápojem Tuareg. Představuje sociální prvek a bývá také součástí prodeje a obchodu, prodejci na trhu vám jej často nabídnou během návštěvy jejich stánku. Místní jej považují za dezertní čaj, neboť dobře doplňuje celou řadu jídel – vyjma dezertů také jehněčí maso, hrášek nebo ovocné saláty. Pije se silný čaj obvykle výrazně slazený.

Návod na přípravu arabského pudinku (Sahlep - Sahlab aroma)
Připravte si společně s námi arabský pudink Sahlep – Sahlab aroma. Dopřejte si lahodný sladký nápoj doplněný třeba pistáciemi, mandlemi nebo zázvorem a dozdobený kokosem a skořicí. Sahlep má původ v zemích Blízkého východu, kde byl velmi oblíbený, a to až do doby, než se objevila káva a čaj. Původně se vyráběl z hlíz Orchidejí. Později se z důvodu ochrany těchto rostlin přistoupilo k aromatizovaní, čímž se dosáhlo tradiční a tolik oblíbené chuti Sahlepu.