Rychlé info
Zelený čaj Ceylon Green OPA DimbulaZelený čaj Ceylon Green OPA Dimbula

Zelený čaj Ceylon Green OPA Dimbula

Dočasně vyprodáno
959 Kč
Ceylonský zelený čaj z oblasti Dimbula. Čaj vytvářející osobitý nálev s mírnou kyselostí, kořeněností a lehkým ovocným podtónem.
Rychlé info
Zelený čaj China Huang Da ChaZelený čaj China Huang Da Cha

Zelený čaj China Huang Da Cha

Dočasně vyprodáno
1 400 Kč
Netypická, velmi dobrá a částečně mechanicky zpracovaná třída žlutého čaje z proslaveného pohoří Huo. Tmavě hnědý, stejnoměrně volněji…
Rychlé info
Zelený čaj Japan Hojicha UjiZelený čaj Japan Hojicha Uji

Zelený čaj Japan Hojicha Uji

Skladem
od 100 Kč
Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním choťovým…
Rychlé info
Směs TuaregSměs Tuareg

Směs Tuareg

Skladem
od 65 Kč
Směs marocké máty Nana (Mentha spicata) a čínského čaje Gunpowder. Tento čaj je v Maroku tradičním nápojem a bývá podáván silný a zároveň…

Druhy a dělení čajů

Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 


Japonská konvička Kyusu

Druhy japonských čajů

Japonské zelené čaje tvoří pestrou paletu, ze které si vybere každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.


Legendy o čaji

Legendy o čaji - počátky poznání čaje

Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.


Japonská čajová zahrada

Letní období japonského zeleného čaje

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň.


Květ čajovník čínský

Podzim na japonské čajové plantáži

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny.


Čajová zahrada

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.


Japonský čajový obřad

Příprava japonských zelených čajů

Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.


Zelený čaj v zhongu

Příprava zelených čínských čajů

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.


Makak červenolící

Zimní období japonského zeleného čaje

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.