Zelené čaje - Elixír zdraví a vitality v šálku - Zpracování čaje - Zelené
Zelený čaj China Gunpowder
Zelený čaj Japan Sencha 88 nights tea 2024 - 50 g Premium Selection
elený čaj Japan Sencha Shizuoka Kawane Special - Premium Selection - 50 g
Zelený kvetoucí čaj - Mangonini - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Lemonini - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Strawberryni - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Cherryni - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Třešeň - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Mango - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Malina - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Citron - 1 ks
Zelený kvetoucí čaj - Jahoda - 1 ks
Zelený čaj Formosa Pre Qing Ming San Xia Pi Lo Chun - 75 g
Zelený čaj Oriental Gunpowder Superior - 70 g
Zelený čaj Oriental China Sencha - 70 g
Zelený aromatizovaný čaj Oriental Sencha Wildcherry - 70 g dóza
Zelený aromatizovaný čaj Oriental Sencha Maharádža - 70 g dóza
Zelený čaj Japan Hojicha Uji original - 100 g
Zelený čaj Japan Gyokuro Karigane Superior Kyoto Uji
Zelený čaj Japan Kukicha Karigane Kyoto Uji
Zelený čaj China Yunnan Green
Zelený čaj India Darjeeling Green FTGFOP1
Zelený čaj China Wujuan
Zelený čaj China Sencha
Zelený čaj China Jiangsu Pi Lo Chun
Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.
Druhy čajů a dělení čajů všeobecně
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje.
Druhy japonských čajů
Japonské zelené čaje tvoří pestrou paletu, ze které si vybere každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Letní období japonského zeleného čaje
Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň.
Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj
Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.
Podzim na japonské čajové plantáži
Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny.
Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.
Příprava japonských zelených čajů
Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný
Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu u jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu se cení výjimečné postavení této oblasti.
Zimní období japonského zeleného čaje
V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.