Bylinné čaje - Jejich tajemství posilování zdraví - Česká republika

Každá bylina má své specifické složení a tím pádem i specifický účinek na lidský organismus. Například, některé byliny mají silné protizánětlivé vlastnosti, zatímco jiné mohou působit jako přírodní sedativa nebo stimulanty. Při výběru bylinného čaje je tedy důležité zohlednit, co od něj očekáváme – chceme-li se uklidnit, nebo naopak získat energii, podpořit trávení nebo posílit imunitní systém. Rozmanitost bylin umožňuje každému najít ten správný nápoj odpovídající jeho potřebám a životnímu stylu.

Kuchtík Gril bez soli - 50 g

Asádo - 40 g


Kuchtík Gril - 80 g


Kuchtík Klasik - 200 g


Medvědí gril - 40 g


Vepřová pečínka - 50 g


Aztécký poklad - 40 g


Adžika - 40 g


Argentina - 50 g


Kuře Orient - 50 g


Koření pěti vůní - 40 g


Taco de Tortilla - 40 g

Skořice indonéská mletá - 40g


Pav Bhaji Masala - 40 g


Sůl himálajská jemná - 150g


Skořice cejlonská mletá - 30g


Pepř tří barev 30 g


Pepř černý celý 35 g


Pepův steak 40 g


Paella 50 g


Pepř růžový celý 20 g


Pepř bílý celý 40 g


Pepř zelený celý 25 g


Paprika uzená 50 g


Paprika lahůdková sladká 90 g

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Bylinkové směsi plné dobré nálady
Připravte si skvělý bylinkový nálev, který vás přenese do letních dnů, okouzlí barevností květů, potěší chutí a vůní a zároveň udělá tělu dobře po zdravotní stránce?

Byliny Malotira (Řecký čaj) a Moringa olejná
Dvojice u nás nepříliš rozšířených bylin, které se ve světě těší mnohdy vysoké popularitě a spektru využití. Jelikož jsou součástí naší nabídky, rozhodli jsme se trochu více představit jejich původ, léčivé i vedlejší účinky a způsoby přípravy chutného nálevu.