Rychlé info
Zelený čaj China GunpowderZelený čaj China Gunpowder

Zelený čaj China Gunpowder

Skladem
83 Kč
Běžná třída tohoto druhu čaje, drobný, tmavě zelený, lesklý list svinutý do tvaru perly, nálev vyvážené, lehce květově nasládlé, příjemně…
Rychlé info
Zelený čaj Japan Hojicha UjiZelený čaj Japan Hojicha Uji

Zelený čaj Japan Hojicha Uji

Skladem
od 100 Kč
Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním choťovým…
Rychlé info
Zelený čaj Japan KukichaZelený čaj Japan Kukicha

Zelený čaj Japan Kukicha

Skladem
od 149 Kč
Oblíbený lahodný čaj s nízkým obsahem kofeinu. Vyrobený z lístků a řapíků Gyokura a Senchy. Řapíky dodávají nálevu jemnou a smetanovou chuť.
Rychlé info
Zelený čaj Japan GenmaichaZelený čaj Japan Genmaicha

Zelený čaj Japan Genmaicha

Skladem
od 136 Kč
Jemná směs pražených zrn hnědé rýže a čaje Bancha, která je oblíbená čajovými znalci v Japonsku po celá staletí. V místě svého původu patří…

Druhy a dělení čajů

Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 


Japonská konvička Kyusu

Druhy japonských čajů

Japonské zelené čaje tvoří pestrou paletu, ze které si vybere každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.


Legendy o čaji

Legendy o čaji - počátky poznání čaje

Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.


Japonská čajová zahrada

Letní období japonského zeleného čaje

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň.


Květ čajovník čínský

Podzim na japonské čajové plantáži

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny.


Čajová zahrada

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.


Japonský čajový obřad

Příprava japonských zelených čajů

Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.


Zelený čaj v zhongu

Příprava zelených čínských čajů

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.


Makak červenolící

Zimní období japonského zeleného čaje

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.