Zelené čaje - Elixír zdraví a vitality v šálku - Gramáž čaje - 50 g



Ovocný čaj Matcha Ice Cream


Zelený čaj Japan Tamaryokucha


Bylinný čaj Eukalyptus list - řez (Eucalypti)


Zelený čaj China Yunnan Green


Zelený čaj China Wujuan


Zelený čaj China Sencha


Zelený čaj Japan Genmaicha Miyazaki


Zelený čaj China Zhejiang Chun Mee (Vzácné obočí)


Zelený čaj China Jiangsu Pi Lo Chun


Zelený aromatizovaný čaj Cool Passionfruit


Zelený aromatizovaný čaj Morning Light


Polozelený aromatizovaný čaj Tibetan Fortune


Zelený aromatizovaný čaj Melon Pineapple


Zelený čaj Vietnam Yen Bai Pin Ho Jade Wild Green Special


Zelený čaj China Yunnan Pu Erh Green Mao Cha


Zelený aromatizovaný čaj Blackberry Jasmine


Zelený aromatizovaný čaj Mango


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Wildcherry


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Japanese Lime


Zelený čaj China Yunnan Green Snail


Práškový zelený čaj Japan Matcha


Zelený čaj Pi Lo Chun Jiangsu Ming Qian Dong Shan


Polozelený aromatizovaný čaj Orange Flower Oolong


Zelený aromatizovaný čaj Sencha Maharádža of Radžastan


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Ovocná zahrada

Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.

Druhy čajů a dělení čajů všeobecně
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje.

Druhy japonských čajů
Japonské zelené čaje tvoří pestrou paletu, ze které si vybere každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Letní období japonského zeleného čaje
Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň.

Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj
Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.

Podzim na japonské čajové plantáži
Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny.

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

Příprava japonských zelených čajů
Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný
Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu u jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu se cení výjimečné postavení této oblasti.

Zimní období japonského zeleného čaje
V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.